IJsbaan Zandvoort 2020-21 gaat niet door vanwege corona

IJsbaan Zandvoort 2020-21 gaat niet door vanwege corona

De 11e editie van IJsbaan Zandvoort gaat niet door vanwege het coronavirus. Dit besluit is door het nieuwe bestuur van de IJsbaan in samenspraak met Gemeente Zandvoort genomen.

“Als nieuw bestuur keken wij vol verwachting uit naar de organisatie van de ijsbaan in 2020. Helaas zijn wij door de uitbraak van COVID-19 genoodzaakt om onze plannen te cancellen: de leukste ijsbaan van Nederland zal dit jaar niet doorgaan”, aldus Dennis Spolders, voorzitter van Stichting Winter Wonderland.

“Uiteraard zijn wij bij onze beslissing niet over 1 nacht ijs gegaan maar de veiligheid van onze vrijwilligers staat voorop en zouden wij in de huidige situatie niet kunnen garanderen. Daarnaast zijn evenementen zoals het populaire Fluitketelcurling en Disco on Ice simpelweg niet mogelijk in deze coronatijd. Zonder deze evenementen, met een gereduceerd aantal schaatsers op de baan en niet of nauwelijks publiek is IJsbaan 2020-2021 helaas niet realiseerbaar. De Gemeente, van wie wij overigens alle ruimte kregen om de IJsbaan te organiseren met in achtneming van de coronaregels, steunt ons in dit besluit.”

De bestuurswisseling is inmiddels wel een feit. Tijdens een coronaproofmeeting is het nieuwe bestuur van Stichting Winter Wonderland Zandvoort geïnstalleerd. Rob de Graaf heeft de voorzittershamer overgedragen aan Dennis Spolders. Financiën is van Kick de Vos overgenomen door Erik Franssen en Yvonne Damhoff neemt de verantwoording voor de vrijwilligers over van Ingrid Muller. Samen met zittende bestuursleden Leo Miezenbeek, Melwin Dröse en Roy Sandbergen hopen zij in 2021 de ijsbaan wel weer te kunnen realiseren.

 

Meer over IJsbaan Zandvoort: Stichting Winter Wonderland Zandvoort organiseert al 10 jaar lang IJsbaan Zandvoort voor de (Zandvoortse) jeugd. Met de belangeloze inzet van meer dan 100 vrijwilligers en (lokale) sponsors is IJsbaan Zandvoort, midden in het gezellige dorpscentrum, drie weken per jaar rond Kerst en Oud & Nieuw geopend om te schaatsen en te genieten van de unieke sfeer.

Met speciale Kabouteruurtjes voor de allerkleinsten, een afsluitend disco-event voor de tieners, schoolschaatsen voor de lokale scholen en kinderopvang én een zeer succesvol fluitketelcurlingtoernooi voor lokale bedrijven spreekt IJsbaan Zandvoort alle leeftijden aan. Daarbij vervult “de Blokhut” met zijn Koek & Zopie en grote terras een belangrijk sociaal aspect: een ontmoetingsplaats voor inwoners en toeristen die in grote getalen komen genieten van de IJsbaan en alles eromheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.