It giet oan (het gaat door)

De controverse tussen de gemeente en het bestuur van de ijsbaan, is opgelost. In december kan de ijsbaan opgebouwd worden op het Raadhuisplein. Wel met enige aanpassingen, vanwege de nieuwbouw op het plein.

Een paar weken geleden ontstond opschudding omdat het ijsbaanbestuur van mening was dat er twee bomen op het Zandvoortse centrale plein in de weg stonden. Verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij kon (en wilde) de bomen niet zomaar weg laten halen of laten verhuizen.

Er is ondertussen naarstig overleg gevoerd tussen de gemeente en de vrijwilligersorganisatie, want er moest meer gebeuren dan alleen twee bomen weghalen dan wel verplaatsen. Ook de bussen van Connexxion gebruiken het Raadhuisplein om vanuit de Louis Davisstraat te kunnen keren en dan via de ‘busweg’ hun route te gaan rijden en met een afgesloten Raadhuisplein gaat dat niet of nauwelijks.

Het bestuur van stichting IJsbaan Zandvoort kan nu melden dat de voorbereiding voor de ijsbaan op het Raadhuisplein kan gaan starten. De gemeente heeft haar medewerking verleend en heeft met Connexxion afgesproken dat de buslijnen 80 en 81 een maand lang de route naar het centrum over de Haarlemmerstraat, Hogeweg en Oranjestraat verleggen naar de Louis Davidstraat in plaats van de Prinsesseweg. Hierdoor zal er ruimte ontstaan om de halve rotonde te gebruiken. Wel zal de Kleine Krocht in de periode dat de ijsbaan er ligt worden afgesloten.

Besloten is om de ijsbaan om de bomen heen te bouwen. Het bestuur is blij dat er nu een goede oplossing gevonden is. De opbouw gaat op 10 december van start, de opening van de populaire ijsbaan zal op 15 december plaats vinden.

Zaterdag rond 11.10 uur zal er aandacht worden besteed aan dit item op Radio ZFM met enkele bestuursleden van de IJsbaan Zandvoort als gast. Ondertussen zijn wij direct gestart met alle voorbereidingen, heb jij als onderneming interesse om de IJsbaan te sponsoren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Reageren

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.