Curling datums en regels

De Teams:

Een curling team bestaat uit minimaal 4 deelnemers, meer mag maar dan moet je zelf wisselen tijdens de wedstrijden of het schuiven van de fluitketels.

Inschrijfgeld per team is 35,- euro en dient vooraf aan de bar te worden voldaan.

De speeldatums zijn :

voorronde 1 / 2 20 & 27 december (per datum gaan de beste teams door naar de finale)

finale dag 3 januari met winnaar en prijs uitreiking

aanvang alle dagen 19.00 uur.

De spelregels:

Tijdens de voorronde krijg je punten voor elke fluitketel die in een van de buitenringen of in de roos komt, de punten worden geteld zodra alle fluitketels zijn geschoven. Zodra een fluitketel in de ring komt heb je 1 , 2 of 3 punten. 1 voor de meest buitenste ring, 2 voor de middelste ring en 3 als hij  in de roos zit. Punten tellen pas zodra de fluitketel voor meer dan de helft in een van de ringen zit, dit zal ten alle tijden door de scheidsrechter(s) worden besloten.

Je krijgt geen punten voor een gewonnen wedstrijd of een gelijk spel het gaat dus om je punten totaal na al je gespeelde wedstrijden.

In de voorrondes speel je meerdere wedstrijden en je puntentotaal bepaalt hoeveel je wordt in de poule en doorgaat naar de Finale.

Tijdens de Finales hebben we een knock-out systeem waarin de winnaar elke keer een ronde verder gaat en uiteindelijk de finale wint.

We hebben de voorrondes verdeeld over 2 avonden dinsdag 20 december en dinsdag 27 december. De Finale is dinsdag 3 januari vanaf 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.