Curling data 2023/24 en spelregels

De Teams:

Een curling team bestaat uit minimaal 4 deelnemers, meer mag maar dan moet je zelf wisselen tijdens de wedstrijden of tijdens het schuiven van de fluitketels.

Inschrijfgeld per team is 35,- euro en dient vooraf aan de bar te worden voldaan.

De speeldata zijn :

voorrondes: 19 & 27 december (per datum gaan de beste teams door naar de finale)

finale: 2 januari met prijsuitreiking

aanvang alle dagen 19.00 uur.

De spelregels:

Tijdens de voorronde krijg je punten voor elke fluitketel die in een van de buitenringen of in de roos komt. De punten worden geteld zodra alle fluitketels zijn geschoven. Zodra een fluitketel in de ring komt, krijg je 1 , 2 of 3 punten. 1 voor de buitenste ring, 2 voor de middelste ring en 3 als hij in de roos zit. Punten tellen pas zodra de fluitketel voor meer dan de helft in een van de ringen zit, dit zal te allen tijde door de scheidsrechter(s) worden besloten.

Je krijgt geen punten voor een gewonnen wedstrijd of een gelijkspel.  Het gaat dus om het puntentotaal na alle gespeelde wedstrijden.

In de voorrondes speel je meerdere wedstrijden en je puntentotaal bepaalt de stand in de poule en of je doorgaat naar de Finale.

Tijdens de Finales is er een knock-out systeem waarin de winnaar elke keer een ronde verder gaat en uiteindelijk de finale speelt.

Dee voorrondes zijn verdeeld over twee avonden dinsdag 19 december en woensdag 27 december. De Finale is dinsdag 2 januari vanaf 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.