Buitenspel wint voor de 4e keer de wisselbeker

Na een zinderende finale avond waarin 32 teams strijden om de felbegeerde wisselbeker was het uiteindelijk de finale tussen manage ruckert en buitenspel.

Buitenspel won uiteindelijk voor de 4e keer de finale en mocht de wisselbeker meenemen, na een zeer succesvolle curling avond. De teams voor volgend jaar hebben zich inmiddels al aangemeld.

2e voorronde curling

de 2e voorronde van de inmiddels beroemde fluitketel curling was een groot succes!

De volgende teams 16 sluiten zich aan bij de finale waar 32 teams totaal zullen strijden om de wisselbeker via een knockout systeem.

Spaarnelanden
Buitenspel 2
Rabbel
Fier Heren
CurlingMeisters
Bakels en Jonkers
Vrijwiligers IJsbaam
Tooth Faires
XL
Laurel Heren
Friends
Huis in de duinen
Vrijmibo
Curling Girls
College B& W
Wapen Heren

Vorige week waren al geplaatst:

 

Dirk van den Broek
Sporting Zandvoort
Buitenspel
Ruckert
Zenzo Yoga
Dance Academy
Racing Team
Het Wapen
Proyect
Buddha
Fier Dames
Fit Academy
AV Haarlem
RIO
Tent 6
BB Zandvoort

1e voorronde curling

Gisteren was het weer zover, de 1e voorronde van de beroemde curling avonden, de opkomst was overweldigend en de teams hebben hard getreden voor een finale plaats op 3 januari.

De foto’s geven een goede impressie van de avond. Uiteindelijk zijn de volgende teams door naar de finale.

 

De volgende teams gaan door naar de finale

 

Dirk van den Broek
Sporting Zandvoort
Buitenspel
Ruckert
Zenzo Yoga
Dance Academy
Racing Team
Het Wapen
Proyect
Buddha
Fier Dames
Fit Academy
AV Haarlem
RIO
Tent 6
BB Zandvoort

Indeling curling teams voorronde 20 of 27 december

Indeling curling teams bekend, bekijk en tag je team… kan je niet laat het ons z.s.m weten ivm het inzetten van een reserve team.

Voorronde op 20 december, start 19.00 met de volgende teams:

BB Zandvoort
Tent 6
Raceteam Zandvoort
Wapen 1
Laurel Dames
Proyect
Buddha
Rio
Fit Academy
Barry Paap
headsigns
Zenzo
Fier dames
Zwet van der
AV Haarlem
Dance academy
Buitenspel 2
Schilpzand
Ruckert manage
Gebiedsteam Zandvoort

2e voorronde dinsdag 27 december start 19.00 met de volgende teams:

Anders
Spaarnelanden
Buitenspel 1
Rabbel
Wapen 2
Noble tree
Fier Heren
Your Booth
Novus bouw 1
Team Kevin Aartsbergen
Bernard Coiffures
Bakels en Jonkers
Vrijwilligers IJsbaan
College Zandvoort
Vastgoed journaal
Ducky duck
Reddingsbrigade
Laurel heren
Curling girls
Zeemeermin

Curling datums en regels

De Teams:

Een curling team bestaat uit minimaal 4 deelnemers, meer mag maar dan moet je zelf wisselen tijdens de wedstrijden of het schuiven van de fluitketels.

Inschrijfgeld per team is 35,- euro en dient vooraf aan de bar te worden voldaan.

De speeldatums zijn :

voorronde 1 / 2 20 & 27 december (per datum gaan de beste teams door naar de finale)

finale dag 3 januari met winnaar en prijs uitreiking

aanvang alle dagen 19.00 uur.

De spelregels:

Tijdens de voorronde krijg je punten voor elke fluitketel die in een van de buitenringen of in de roos komt, de punten worden geteld zodra alle fluitketels zijn geschoven. Zodra een fluitketel in de ring komt heb je 1 , 2 of 3 punten. 1 voor de meest buitenste ring, 2 voor de middelste ring en 3 als hij  in de roos zit. Punten tellen pas zodra de fluitketel voor meer dan de helft in een van de ringen zit, dit zal ten alle tijden door de scheidsrechter(s) worden besloten.

Je krijgt geen punten voor een gewonnen wedstrijd of een gelijk spel het gaat dus om je punten totaal na al je gespeelde wedstrijden.

In de voorrondes speel je meerdere wedstrijden en je puntentotaal bepaalt hoeveel je wordt in de poule en doorgaat naar de Finale.

Tijdens de Finales hebben we een knock-out systeem waarin de winnaar elke keer een ronde verder gaat en uiteindelijk de finale wint.

We hebben de voorrondes verdeeld over 2 avonden dinsdag 20 december en dinsdag 27 december. De Finale is dinsdag 3 januari vanaf 19.00 uur.

IJsbaan Zandvoort 2020-21 gaat niet door vanwege corona

IJsbaan Zandvoort 2020-21 gaat niet door vanwege corona

De 11e editie van IJsbaan Zandvoort gaat niet door vanwege het coronavirus. Dit besluit is door het nieuwe bestuur van de IJsbaan in samenspraak met Gemeente Zandvoort genomen.

“Als nieuw bestuur keken wij vol verwachting uit naar de organisatie van de ijsbaan in 2020. Helaas zijn wij door de uitbraak van COVID-19 genoodzaakt om onze plannen te cancellen: de leukste ijsbaan van Nederland zal dit jaar niet doorgaan”, aldus Dennis Spolders, voorzitter van Stichting Winter Wonderland.

“Uiteraard zijn wij bij onze beslissing niet over 1 nacht ijs gegaan maar de veiligheid van onze vrijwilligers staat voorop en zouden wij in de huidige situatie niet kunnen garanderen. Daarnaast zijn evenementen zoals het populaire Fluitketelcurling en Disco on Ice simpelweg niet mogelijk in deze coronatijd. Zonder deze evenementen, met een gereduceerd aantal schaatsers op de baan en niet of nauwelijks publiek is IJsbaan 2020-2021 helaas niet realiseerbaar. De Gemeente, van wie wij overigens alle ruimte kregen om de IJsbaan te organiseren met in achtneming van de coronaregels, steunt ons in dit besluit.”

De bestuurswisseling is inmiddels wel een feit. Tijdens een coronaproofmeeting is het nieuwe bestuur van Stichting Winter Wonderland Zandvoort geïnstalleerd. Rob de Graaf heeft de voorzittershamer overgedragen aan Dennis Spolders. Financiën is van Kick de Vos overgenomen door Erik Franssen en Yvonne Damhoff neemt de verantwoording voor de vrijwilligers over van Ingrid Muller. Samen met zittende bestuursleden Leo Miezenbeek, Melwin Dröse en Roy Sandbergen hopen zij in 2021 de ijsbaan wel weer te kunnen realiseren.

 

Meer over IJsbaan Zandvoort: Stichting Winter Wonderland Zandvoort organiseert al 10 jaar lang IJsbaan Zandvoort voor de (Zandvoortse) jeugd. Met de belangeloze inzet van meer dan 100 vrijwilligers en (lokale) sponsors is IJsbaan Zandvoort, midden in het gezellige dorpscentrum, drie weken per jaar rond Kerst en Oud & Nieuw geopend om te schaatsen en te genieten van de unieke sfeer.

Met speciale Kabouteruurtjes voor de allerkleinsten, een afsluitend disco-event voor de tieners, schoolschaatsen voor de lokale scholen en kinderopvang én een zeer succesvol fluitketelcurlingtoernooi voor lokale bedrijven spreekt IJsbaan Zandvoort alle leeftijden aan. Daarbij vervult “de Blokhut” met zijn Koek & Zopie en grote terras een belangrijk sociaal aspect: een ontmoetingsplaats voor inwoners en toeristen die in grote getalen komen genieten van de IJsbaan en alles eromheen.

Disco on Ice line-up zaterdag 4 januari 2020

Zaterdag 4 januari is het weer zover, de disco on ice! De inmiddels traditionele afsluiting van de IJsbaan in Zandvoort heeft een echt feestje voor jong en oud vanaf zaterdag 4 januari vanaf 16.00 uur tot en met 22.00 uur.

We hebben weer een spectaculaire line-up waarin wij ook startende jonge dj’s de kans geven om hun talenten te laten zien.

Uiteraard is er weer een vrachtwagen geregeld door van der Veldt transport waarin Nop Beijnes en Melwin Drose met meerdere vrijwilligers de vrachtwagen ombouwen tot een fantastische dj boot.

Kom gezellig langs op zaterdag 4 januari voor deze spectaculaire avond!

De line-up van de avond zal zijn:

16.00 – 17.00 DJ Micky Groot
17.00 – 18.00 Jonge Zandvoortse talenten
18.00 – 19.30 DJ Nop
19.30- 20.30 DJ Jari
20.30- 22.00 DJ Ladymix

 

Finalisten 30 december fluitketel curling bekend

maandag 23 december was de 2e voorronde van de fluitketel curling, na een zinderende en vooral gezellige avond zijn de volgende teams door naar de finale:

Rabbel
Jong Buitenspel
Headsigns
Het Wapen
Dames IJsbaan
Dunebikers
Chin
Vrienden van het Wapen
Vastgoed Journaal
Friends
Laurel & Hardy
The Academy

 

Vorige week hadden zich al geplaatst:

Gleetjes
Buitenspel 1
Curling Girls
Sentinel 2
Cafe Fier
B en B Zandvoort
Gebiedsteam Zandvoort
Noble Tree
IJzerhandel Zantvoort
Ducky DuckDe Finale zal plaats vinden op 30 december vanaf 19.00 uur waar door een knock-out systeem 22 teams strijden om de wisselbeker. 

eerste finalisten fluitketel curling bekend.

Op dinsdag 17 december was het zover, de eerste voorronde van de fluitketel curling. De opkomst was weer enorm en de sfeer zat er meteen goed in.

Er zijn 5 poules van 4 teams die om de eerste finale plaatsen hebben gestreden waarbij de nummers 1 en 2 geplaatst zijn. De finalisten na een spannende maar vooral ook gezellige strijd zijn:

Gleetjes
Buitenspel
Buitenspel Reserve
Curling Girls
Sentinel 2
Cafe Fier
B en B Zandvoort
Gebiedsteam Zandvoort
Noble Tree
IJzerhandel Zantvoort

De 2e voorronde staat voor maandag 23 december van 19,00 – 22.00 uur gepland waarbij 20 teams strijden om de laatste finale plaatsen.